Jan Kus & Slavo Rican Assembly - otvoritev 13. sezone Jazz Ravne

Po nastopu v slovitem Carnegie Hallu se bo zasedba eklektičnega saksofonista Jana Kusa povzpela na oder Jazza Ravne!
S prvencem Faith je v New Yorku živeči in delujoči saksofonist Jan Kus dosegal visoka mesta na ameriških ter kanadskih radijskih lestvicah, kot član latino-jazzovskega sestava Fernando García Sextet pa je po izboru revije Downbeat sodeloval na enem najboljših albumov preteklega leta. Karibske vplive je čutiti tudi v delovanju mednarodne zasedbe Slavo Rican Assembly, saj z njimi bogati slovensko-balkansko glasbeno tradicijo, rezultat česar je svež, iskriv in čustveno ter ritmično močan izraz. Ob vse pogostejši rabi elektronike glasbeniki poslušalstvo zlahka popeljejo v oddaljene, še neraziskane zvočne galaksije, kjer se melanholija prekmurskih balad prelije v temperament karibskih uličnih jam sessionov. Jan Kus, ki smo ga predstavili v lanski številki Jazzopisa, želi z multikulturnim zvokom zasedbe Slavo Rican Aseembly osvetliti univerzalnost človeških življenjskih izkušenj. Te presegajo nacionalne, politične ali kulturne razlike, saj temeljijo na sklepanju vezi na podlagi duhovnega in ne krvnega sorodstva.

Zasedba:
Jan Kus (SI) – saksofon, efekti, glasbeno vodstvo,
Aleksandra Denda (SR) – vokal,
Gabriel Vicéns (PR) – električna kitara,
Ahmed Alom Vega (CU) – klavir, klaviature,
Dan Martinez Photography (PR) – bas,
Victor Pablo (PR) – tolkala,
Jean John (SI) – bobni, drum pad

V primeru slabega vremena se dogodek prestavi v KMKC Kompleks.

JASON CALE BAND

The Jason Cale Band so razvili svojstven stil, ki je mešanica sodobnega bluesa, rocka in New Orleanskega funka. Jason ima blues glasbo praktično že v krvi, saj je njegovo življenje že od otroštva dalje prežeto s kulturo ameriškega globokega juga, vključno New Orleansa. Kot del jazz zasedbe Zračnih sil ZDA je zadnjih 20 let izpopolnjeval svoje glasbeno znanje na turnejah po Združenih državah Amerike, po Evropi in Afriki. Sodeloval je z mnogimi priznanimi glasbeniki kot so Joe Bonamassa, Grace Potter, Sandra Bernhard, John Popper (Blues Traveler), in nastopil v oddaji “Late Night Show with Conan O’Brien”. Njihov koncert bo postregel z izjemno mešanico bluesa, rocka in funka.

Zasedba:
Jason Cale, glas, kitare,
Donnell Smith, el. bas,
Randy Hagin, bobni,
Jeffrey Saunders, saksofon.

V primeru slabega vremena se dogodek prestavi v KMKC Kompleks.

Elvis Jackson: ADIJO Sezona!

PO VEČ KOT 7 LETIH SE V KMKC KOMPLEKS VRAČAJO: Elvis Jackson!
Slovenska ska-punk-reggae-metal-rock zasedba Elvis Jackson je nedavno praznovala 20 let odrske norije in s tem obeležila 2 desetletji energičnih koncertnih nastopov doma in v tujini, njihov unikaten odrski performans in 6 studijskih albumov pa jim je med drugim prineslo večkratno proglasitev najboljšega koncertnega banda v Sloveniji. S svojimi hiti “This Time”, “Not here to pray”, “I Believe In”, “Window”, “Wake me up” … so se predstavili tudi na mnogih evropskih festivalih in nastopali ter ustvarjali s glasbeniki svetovnega kova. Kjerkoli že, postava štirih obvezno poskrbi za prvovrstno glasbeno doživetje in tudi tokrat vas Buda, Berto, Slavc in Soki glasno vabijo pod Elvis Jackson oder. Tako, da vabljeni v KMKC Kompleks, da se skupaj poslovimo od še ene odlične sezone!
Vstopnina:
👉 8 € predprodaja (rezervacije)
👉 12 € na dan dogodka.

REZERVACIJA KART

KOKTEJL VEČER S HOSTESAMI

Vabljeni na odlične koktelje, postrežene s strani simpatičnih hostes.