Viva Rock Ravne - Riff Band koncert

Na Ravnah začenjamo tradicijo koncertov s promocijo Forma Vive, ki je edinstvena in je lepo vpeta v mesto Ravne na Koroškem. Pod novo blagovno znamko predstavljamo Forma Viva Rock Ravne. Koncert s skupino RIFF BAND & Friends bo v športni dvorani OŠ Prežihovega Voranca v nedeljo, 2. junija 2019 ob 20. uri. Na koncertu bodo poleg primarnega ansambla tudi gostje, ki bodo praviloma prihajali s Koroške ali z njo imeli kakršne koli povezave.. Prijatelje bomo razkrivali enega za drugim. Ker bodo temperature že poletne bo pred dvorano poskrbljeno za pijačo.
Se vidimo. Fajn bo!

Vesna Bukovec: Briga me za konec sveta

Briga me za konec sveta / I can't be bothered with the end of the world >> Razstavo si oglejte do 9. avgusta. Vesna Bukovec bo na razstavi »Briga me za konec sveta / I can't be bothered with the end of the world« predstavila več del iz zadnjih let na temo begunske tragedije iz obdobja množičnega prečkanja Slovenije po t.i. balkanski poti 2015/16 in militanten odziv države, ki je humanitarno krizo spremenila v varnostno. V risbah na kritičen način obravnava porast ksenofobije in sovraštva v družbi. V novejši produkciji obravnava brezbrižnost ljudi in njihovo preokupacijo z lastnim življenjem v potrošniški družbi. V svojem delu je Vesna Bukovec eksplicitno politična in ne skriva svoje angažiranosti in prizadetosti. Risbe nastanejo po novinarskih fotografijah, ki jih avtorica po natančni raziskavi najde v časopisih ali na internetu. Neredko gre za fotografije, ki so jih uredniki medijev izbrali za ključne podobe določenih dogodkov in so kot take preplavile medije in vstopile v našo zavest. Fotografije Vesna Bukovec modificira dvakrat. Najprej po predlogi nastane risba s tušem, nato pogosto spremeni tudi motiv, na primer tako, da zamenja napise na transparentih, ki jih nosijo demonstranti. Risbe vedno spremljajo naslovi, s katerimi avtorica podobi doda dodatno komponento in poudari njeno predstavitveno sposobnost kot tudi določi okvir njene predstavnosti. Pogosto so naslovi ironični, tako vzpostavljajo distanco do dogajanja ter poudarjajo inherentno nemoč. Grafike iz serije »V iskanju svobode (Ecce homo)« pa so nastale iz ilustracij zgodb begunk in beguncev Widad Tamimi, ki še dodatno ilustrirajo nemoč in pot v pogubo tisočih nedolžnih, pregnanih in obupanih. Vesna Bukovec (1977, Ljubljana) je diplomirala in magistrirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Deluje kot samostojna avtorica ter v okviru umetniške skupine KOLEKTIVA (z Metko Zupanič in Lado Cerar). Ustvarja v različnih medijih (predvsem risba in video, občasno tudi fotografija, instalacija), pri tem uporablja različne postopke (raziskava, apropriacija, participacija idr.). Predstavila se je na vrsti samostojnih in skupinskih razstav v domačem in mednarodnem prostoru. Z istoimensko razstavo je Vesna Bukovec že gostovala v galerijah Simulaker (kuratorka Anja Zver) in artKIT (kuratorka Živa Kleindienst)..

DIMEK & Davor Klarić: Z muziko o vinu in ljubezni

Vabljeni na poseben glasbeni večer, kjer bo govora o vinu, ljubezni in seveda glasbi! Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarić sta člana glasbene skupine Mi2, z navedenim projektom pa sta ob matični zasedbi stopila na samostojno glasbeno (stran)pot. Glavni razlog zanjo je bil obširen glasbeni opus tekstopisca Dimeka, ki se je nabral skozi leta glasbenega ustvarjanja, pri čemer pa določene pesmi zaradi svoje narave (dolžine, žanra, oblike) niso našle mesta v standardnem koncertnem repertoarju skupine ali pa so bile napisane za druge glasbene izvajalce. Tako kot pri zbirki Pripovedke o vinu in ljubezni sta Davor in Dimek tudi za njeno glasbeno različico izbrala skladbe, ki so tako ali drugače vezane na dve tematiki – vino in ljubezen, neredko pa sta v pesmih prisotni kar obe. Tudi zato so besedila izbranih skladb večinoma hudomušna, zabavna in zbadljiva, skozi prigode junakov pesmi pa na posrečen in luciden način nastavljajo ogledalo družbi. Med drugimi skladbami bomo tako na nastopu slišali melanholično Večer pred Rudekovo gorco, najiskrenejšo pivsko dilemo z naslovom Malo pivo?, sarkastično himno praznovanja okroglih jubilejev Obletnico, epsko posteljno tridejanko Mati, snaha, hči, provokativni Jadralsko himno in Čisto jebo, samoizpovedno Med sodi rojen ... Glasbenika skladbe izvajata z uporabo akustične kitare, klaviatur in vokalov, tu pa tam pa za popestritev aranžmajev uporabita še kakšen za današnje čase precej neznačilen instrument. Seveda pa je veseli značaj obeh nastopajočih poskrbi za to, da je vse skupaj še mnogo več kot le monoton glasbeni večer. Vsaj toliko kot skladbe poslušalce pritegnejo njihove napovedi, ki mejijo že skorajda na predstavo in so polne pristnega humorja, ki so ga zvesti poslušalci skupine Mi2 v preteklosti že dodobra spoznali.

REZERVACIJA KART

LADO LESKOVAR & skladatelj, pianist Gregor Zagorc

Na Ravnah gostimo legendo slovenske popevke Lada Leskovarja.
Lado je v letu 2017, v razprodanem Cankarjevem domu, praznoval neverjetnih 60 let na odru. Tokrat ga bo na klavirju spremljal priznani dirigent in skladatelj Gregor Zagorc. V tematskem intimnem večeru, nam bosta pričarala nostalgično atmosfero z vrhunskimi evergreen šlagerji. Poleg Ladovih uspešnic kot so Poslednji vlak, Šalali-šalala, Natalie, Zakaj, evrovizijsko Vse rože sveta, idr, bo Lado odpel tudi pesmi mojstrov Frank Sinatre, Dean Martina in Elvis Presleya.
Obeta se nam prijeten večer ob čudovitih melodijah in harmonijah, ki so jih spisali največji skladateljski mojstri tistega časa in se še danes dotakejo vsake romantične duše. Ladov opojni bariton z leti zveni še bolj prepričljivo, še bolj doživeto.